17Юли2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Интегриран урок по дейност eTwinning Водеща

Интегриран урок по дейност eTwinning

На 27.06.23 г. учениците от VIIIа клас с изучаване на английски и 8в клас с изучаване на френски език участваха в интердисциплинарен урок и споделиха своята работа по eTwinning  проектите “Училище без граници” и “#Планета Бъдеще”.
Проектът “Училище без граници” обединява партньори от 5 държави - България, Испания, Италия, Португалия и Турция. Учениците от 5-те държави са съученици и приятели в едно училище без граници. Някои от предметите, които изучават, са задължителни, но други са по избор и от учениците зависи да ги изберат и/или планират така, че училището да е желано и харесвано. Учениците създават училището на своите мечти и споделят добри практики за класната стая.
Целта на проекта “Планета Бъдеще” е да накара младите хора да се замислят за бъдещето на нашата планета и нейните граждани. Работи се върху целите за устойчиво развитие в сътрудничество с европейски колеги от Франция и Испания и се обсъждат някои действия за постигането им.
По време на съвместния урок учениците демонстрираха уменията, които са развили, и продуктите, които са създали - електронни книги, дигитални игри, презентации, видеа и др. Част от представянето на продуктите бе на английски и френски език. Осмокласниците показаха своя напредък в области като културно многообразие, технологии, креативност и критично мислене. 
В края на часа учениците провериха своите знания за дейност eTwinning и програма Еразъм+ чрез онлайн куиз, а най-активните получиха награди.


Дата на публикацията: 28 Юни 2023 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки