16Юни2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Младшите посланици на ЕП от СУ за европейски езици отбелязаха Международния ден за безопасен интернет 2023 Водеща

Младшите посланици на ЕП от СУ за европейски езици отбелязаха Международния ден за безопасен интернет 2023

На 7 февруари 2023 г. над 140 държави от всички континенти отбелязват за 20-и път Международния ден за безопасен интернет.

Кое поражда рискове от кибератаки? Как се създават  силни пароли и как се използват мениджъри на пароли? Как да се използват онлайн технологиите, за да се осигури по-безопасно интернет изживяване?

На тези и на още други подобни въпроси се опитаха да намерят отговори младшите посланици на ЕП от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, град Русе, присъствайки на събитие организирано от EUROPE DIRECT Ruse и Startup Factory. Гост лектор беше Десислав Петров – софтуерен разработчик във високотехнологичната компания Recheck и активен защитник на поверителността на личните данни.

Посланиците на ЕП отбелязаха Деня на безопасния интернет и на съвместна онлайн среща на междунационалните партньори (8 партньори от ЕПАС по проекта eTwinning Down EU Avenue). Взеха участие във викторина свързана с темата на деня. Въпросите от викторината учениците  разработиха съвместно със своите партньори  по проекта eTwinning Down EU Avenue, месец по-рано.Дата на публикацията: 14 Февруари 2023 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки