31Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Преслава Градева и Александър Межри, победителите в конкурса на евродепутата Мария Габриел, посетиха Брюксел Водеща

Преслава Градева и Александър Межри, победителите в конкурса на евродепутата Мария Габриел, посетиха Брюксел

 

Преслава Градева от ІХа клас и Александър Межри от XIІг клас посетиха в началото на втория срок Брюксел. Пътуването до европейската столица е организирано за носителите на първи награди в ежегодния конкурс на европейска тематика, обявен от евродепутата Мария Габриел за областите Благоевград, Русе и Ловеч.

Русенската група включваше 7 ученици, представили се отлично в конкурса за есе и мултимедийна презентация.

Визитата в Европейския парламент стартира с лекция за дейността на европейските институции, на която младежите научиха каква е струк-турата и отговорностите на Европейския парламент, как гражданите могат да участват в неговата работа, така че гласът им да се чува в Европа. Победителите посетиха Парламентариума – впечатляващия виртуален център, библиотеката на Европейския парламент и забележителностите на Брюксел.

Кулминацията на посещението им бе откриването на изложбата на компютърни рисунки, изработени от талантливи български деца. Официални гости бяха председателят на Комисията по култура и образование на ЕП Дорис Пак, посланикът ни в Белгия Веселин Вълканов, постоянният представител в ЕС Димитър Цанчев и Светлозара Кабакчиева от екипа на комисар Кристалина Георгиева.Дата на публикацията: 18 Февруари 2014 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици