09Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
За поредна година СУ за европейски езици участва в състезанието по правопис на английски език. Водеща

За поредна година СУ за европейски езици участва в състезанието по правопис на английски език.

За поредна година СУЕЕ участва в състезанието по правопис на английски език. На 23.02.2022 г. се проведе Spelling Bee Junior. В него се включиха ученици от начален етап на обучение. Константин Гатев от IVб клас се класира на първо място в училищния кръг. На второ място се класира ученичката от IVа клас Аделина Ислам. Шампионът ще представлява училището на регионалното състезание.  

Победителят в училищния етап на Spelling Bee, в който участват ученици от V – VII клас, е Анастасия Андреева от VIIб клас. Заедно с Данаил Методиев – VII д клас,  класирал се на второ място в прогимназиален етап, ще вземат участие във втория етап на състезанието.

Spelling Bee e традиционно американско състезание, в което състезателите произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми за безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the obvious. Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg  и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee.Дата на публикацията: 02 Март 2022 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки