18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Състезание по банкиране, финансиране и бюджетиране 2018 в Стопанска академия „Димитър А. Цанов“ – град Свищов Водеща

Състезание по банкиране, финансиране и бюджетиране 2018 в Стопанска академия „Димитър А. Цанов“ – град Свищов

 

В Стопанка академия в град Свищов на 7 и 8 декември се проведе шестото Национално състезание по „Банкиране, финансиране и блюджетиране“. Събитието бе организирано от катедра „Финански и кредит“  и бе спонсорирано от Банка Пиреос България и Бул Инс АД.

В състезанието се включиха 110 средношколци, 30 студенти – ментори на 28 отбора от 17 различни града.

Регламентът на състезанието изискваше учениците да представят собственото си училище и бяха разпределени в направления, водени от различни банки.

СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ се представи с два отбора, водени от госпожа Петя Димитрова - учител по английски език:

Отбор UNLIMITEDв състав Михаела Омарова, Радина Великова и Моника Цанева, съответно от 12 а и 10 б класове. Тяхната идея за иновативен бизнес, допринасящ за развитието на региона, в който живеят, беше вертикална ферма за отглеждане на екологични плодове и зеленчуци.

Вторият отбор на нашето училище беше в състав Анна Пашкунова, Юлия Симеонова, Боян Тодоров и Цветан Пенелски от 10 б клас. Идеята им за иновативен бизнес бе малко предприятие за производство на подаръчни торбички, торби за пазарауване и други изделия от хартия и юталин с цел предотвратяване на найлоновите торбички за пазаруване и осигуряващо достоен живот за всички хора, като предоставя възможност на хора с някаква степен на инвалидност да изкарват с труд хляба си и бъдат равнопоставени в обществото.

И двата отбора представиха идеите си чрез разработване на бизнес план, договори с банки за отпускане на кредит и отлични презентации.

На втория ден от състезанието се проведе финалният кръг на защита на иновационните идеи на отборите. На подиума се представиха 6 отбора от Стопанки гимназии и Професионални гимназии по икономика и туризъм, както и Средно училище за европейски езици – гр. Русе.

В оспорваната борба отбор UNLIMITED спечели първа награда и голямата награда на Банка Пиреос България в размер на 1000 лева.

Нека да поздравим нашите ученици и да им пожелаем бъдещи успехи в областта на предприемачеството.Дата на публикацията: 10 Декември 2018 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки