29Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

"Мениджър за един ден" 2012

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.

За разпределението по фирми учениците попълват автобиографиите си в раздела „Мениджър за един ден” на сайта www.jabulgaria.org, като посочват своите интереси и професионална насоченост. Домакините – компаниите или държавните институции, получават възможността да поканят своите мениджъри за един ден, ориентирайки се по техните автобиографии. Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.

Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Над 1000 ученици и студенти от страната ще заемат ръководни позиции в над 270 компании, институции и организации в рамките на единадесетото издание на инициативата "Мениджър за един ден".

Събитието, организирано под патронажа на министъра финансите Симеон Дянков, дава възможност на младежи от 16 до 23 годишна възраст да прекарат своя първи работен ден в реална работна среда.
Официалната церемония по откриването на инициативата  се състоя на 19 март, а начало на работния ден  постави президентът на Република България Росен Плевнелиев, който  посрещна своя млад заместник. Сред официалните гости на церемонията по откриването  са Н. Пр. Джеймс Уорлик, Посланик на САЩ в България, Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Саша Безуханова, председател на Борда на директорите на Джуниър Ачийвмънт България, Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.
По време на събитието Шарла Грифи-Браун, професор по информационни системи и управление на технологиите и Директор на центъра за усъвършенстване на методи за преподаване и учене в университета Пепърдайн, Калифорния,  представи кратка лекция на тема: "Как да проявим новаторство в управлението на личната си кариера и бизнеса си".

Представител на СОУЕЕ в кампания 2012 беше Надежда Валериева Китанова от 12 клас на длъжност заместник-министър на образованието в кабинета на зам.-министър Милена Дамянова.Дата на публикацията: 04 Април 2012 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици