16Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Центърът за творческо обучение обяви темите за кандидатстване за Space Camp 2015 Водеща

Центърът за творческо обучение обяви темите за кандидатстване за Space Camp 2015

Темите за кандидатстване за Space Camp програмата през 2015 година вече са известни.

Както винаги те изискват от вас да размишлявате, да демонстрирате запознатост относно космоса и да бъдете себе си. Всяко есе, показващо малка частица от вас, е важно и значимо.

Срокът за приемане на есета е 15 февруари 2015 година, на който ще приключи първият тур от конкурса.

СОУ за европейски езици е регионалният партньор на ЦТО и неговите ученици следва да предават есетата си на координатора на проекта г-жа Стефка Георгиева – учител по физика и астрономия в СОУЕЕ

Всички останали желаещи, които не са ученици в СОУ за европейски езици, могат да се регистрират за самостоятелно класиране на следния адрес: http://cct.bg/page/kandidatstvane-145-1.html


Кандидатстване

Теми за ученици Space Camp Turkey 2015 година:

Тема 1. Аз управлявам – Мисия "Марс" ( 350 думи)

Тема 2. Защо казваме на Луната – спътник и земна приятелка? ( 400 думи)

Тема 3. Как си представям Космосът в звуци? /НАСА технологии за изследване на Слънцето/ (400 думи)

Изисквания към есетата:

Да не се надвишава броя думи.

Есетата да съдържат информация за обратна връзка.

Контакти само на децата участници, без посочен родител или училище, не се приемат.

Срок:

До 15 февруари 2015 година – Първи тур


За Space Camp - Турция

SpaceCamp Turkey e космически център за обучение,намиращ се в гр. Измир,Турция. Програмите са адаптирани за деца и младежи на възраст от 9 до 15 години, синтереси в областта на астрономията,физика, математика, технологиите, биологията и всички други науки.В света има едва три подобни центъра, като в Европаи съседните държави SPACE CAMP Turkey e единственият, функциониращ учебно-треноровъчен лагер. Той е създаден по модел на NASA през 2000 година от г-н Кая Тунджар и съпругата му, г-жа Мери Милс Тунджар.

Космическият център провежда обучителни програми от април до септември, като от основаването му до момента през програмите му са преминали над 15 000 участника.
От българска страна, национален координатор за програмите на Space Camp Turkey е „Център за творческо обучение”. Сътрудничеството на двете организации стартира през 2004 година, от тогава, ежегодно се излъчват български участници и отбори от цялата страна. До 2013 година в програмите на Space Camp Turkey са взели участие повече от 450 деца и младежи от България.

Програмите на космическия център дават възможност на участниците да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Провеждат се занятия по конструиране на ракети, управление на космически совалки, термодинамика и много други. Участниците обличат астронавтски костюми, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и много други.  Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени тренери и специалисти. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

През 2014 година Център за Творческо Обучение ще подготви и изпрати три групи от по 20 участника всяка, които ще се включат в международната космическа седмица, заедно с техни връстници от целия свят.Дата на публикацията: 05 Януари 2015 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици