18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Учениците от 4г и 4д клас с награди от националната кампания "Нашите правила в Интернет" Водеща

Учениците от 4г и 4д клас с награди от националната кампания "Нашите правила в Интернет"

Уроци на тема „Нашите правила в интернет“ бяха проведени от Стефан Кр. Стефанов и Светлана Христова с учениците от 4г и 4д клас в СОУЕЕ. Така двата класа станаха едни от първите в България, които се включиха в инициативата „Учител-будител във виртуалното пространство 2014“ на Националния център за безопасен интернет, посветена на Деня за безопасен интернет - 10 февруари 2015 г. По време на уроците учениците гледаха филма „Сърфирам безопасно“ (реж. Иван Хадживасилев, сценарист Жустин Томс), запознаха се с е-книгата „В Интернет“, издадена от ученици в СОУЕЕ през 2010 година (http://internet.souee.org) и формулираха свои собствени правила за това как да се предпазят от опасностите в Мрежата, как да се извлича полза от публикуваната там информация, с какво би могло да се замени Интернет и дори какви съвети към родителите могат да се дадат, за да осигурят безопасни интернет-преживявания на децата си.
В писмо от екипа на Националния център за безопасен интернет се казва: „Благодарим Ви, че се включихте в кампанията „Учител-будител във виртуалното пространство 2014“! Вие сте сред първите петнадесет участници, които ще получат и специален подарък – книга, подходяща за учители от издателство „Изток-Запад“. Ще изпратим наградите за Вас и Вашите ученици до края на месец ноември.
Пожелаваме Ви много успехи в достойната Ви професия и все такъв ентусиазъм в стремежа да образовате младите хора на България!“Дата на публикацията: 17 Ноември 2014 Автор: СУЕЕ