21Февруари2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Приключи конкурсът на СУ за европейски езици „Спасяването на българските евреи – пример за достойнството на един народ“ Водеща

Приключи конкурсът на СУ за европейски езици „Спасяването на българските евреи – пример за достойнството на един народ“

На 18.03.2022 г. в Чуждоезиковия център на СУЕЕ се състоя награждаването на победителите в конкурса „Спасяването на българските евреи – пример за достойнството на един народ“.

Конкурсът се проведе за втора поредна година по случай 10 март – Ден на спасението на българските евреи. Целта му е да се запази историческата памет, да се съхрани жив споменът за ужасите на Холокоста. Чрез конкурса учениците бяха провокирани да търсят нови начини да разказват за поуките от миналото и да отправят послания за бъдещето.

На церемонията по връчването на грамотите на победителите и такива за участие присъстваха г-жа Петя Лазарова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия и г-жа Добромира Николова – директор на СУЕЕ.

Грамоти получиха учителите – консултанти на учениците за подготовка на разработките – Марияна Янкова, Николай Харакчийски, Мария Накова, Милена Кантева, Алла Димитрова.

Грамотите връчи учителят – координатор на конкурса – г-н Георги Симеонов.

Повече информация за конкурса и класирането може да намерите тук: www.history.souee.bgДата на публикацията: 22 Март 2022 Автор: СУЕЕ