02Август2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Диви скици 2013 – конкурс за комикс

 Условия за участие в конкурса 

За да почетем Европейското природно наследство Българска Фондация Биоразнообразие, CEEWeb for Biodiversity и партньорски организации организираме конкурс за комикс "Диви скици" в следните две категории:
1. Какво ни дава природата и как да запазим това и за децата ни – нарисувай ни сценарий за това как природата ни осигурява чиста вода, храна, възможност да почиваме и др.

2. Какви ще са катастрофалните последици за нас, ако унищожим природата.
НАГРАДИ:

  • Ваучър за подаръци за книги на стойност 150 евро
  • Награда на публиката и за двете категории: Фотоалбуми на тема природа и отговорно опазване на околната среда

Краен срок за изпращане на снимките за участие: 30 Ноември 2013
Адрес, на който да се изпращат материалите:

р Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Изпратете една или сториборд (2-9 скици) за една или две категории. Скиците ще бъдат приемани само, ако са изпратени чрез електронна поща в (JPG формат). Една кандидатура (всички скици, които даден кандидат ще изпрати) не бива да надвишават 10 МВ. Всеки участник може да изпрати до 5 предложения за двете категории.

Името на рисунките трябва да включва: име и фамилия и заглавие на комикса: н.п. Име_Фамилия_Заглавие.jpg

Технически условия, на които трябва да отговаря изображението:
Формат на файла: JPG (при компресирани файлове, свиването не бива да бъде по-голямо от 8 за Adobe Photoshop jpeg)
Минимален размер на файла: 3 мегапиксела (приблизително 2000 x 1500 pixels)
Други условия: Участникът трябва да е автор на изображенията, с които кандидатства.

Ако даден участник не изпълни описаните в настоящия раздел изисквания, организаторите си запазват правото да го изключат от надпреварата!

Получените рисунки ще бъдат оценявани по:

  • Съдържание
  • Творчество и чувство за хумор
  • Оригиналност
  • Сила на посланието за опазване на околната среда и природата
  • Професионализъм

Във всяка категория, в съответствие от конкретната й специфика, журито ще бъде съставено от журналист и природозащитник. То ще избере първите награди. Ще има и по една награда на публиката за двете категории, които ще бъдат определени чрез публично онлайн гласуване на интернет страницата на CEEweb (www.ceeweb.org) или Фейсбук страницата на конкурса. Победители ще бъдат произведенията, получили най-много гласове в края на периода за гласуване (02-09 Декември 2013 г. до 12 часа обедно време).

Победителите ще бъдат информирани по имейл на 9 Декември 2013, а имената им ще бъдат публикувани на сайта на уеб страницата на CEEweb (www.ceeweb.org).

Правила и условия
Организаторите не носят отговорност, ако изпратените скици нарушават нечие авторско право. Всички мерки за запазване на авторското право са отговорност единствено на кандидатите. Кандидатите, които подават заявка за участие автоматично приемат сроковете и условията на конкурса, както и предоставят права на организаторите да използват изображенията им безплатно за своята уеб страница, както и върху безплатни печатни и онлайн материали, при изричното цитиране на автора, както и на нейното заглавие. В гореописаните случаи кандидатът не може да предявява никакви претенции във връзка с авторски права. Организаторите от своя страна, нямат право да разпространяват рисунките с цел печалба. Наградите не могат да бъдат заменени за паричен еквивалент или други награди. Победителите могат да избират книги от amazon.com или книжарници. Закупуването на книги може да бъде организирано единствено от организаторите на конкурса.

Конкурсът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската Комисия на ЕСДата на публикацията: 22 Ноември 2013 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици