02Август2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Започна конкурсът за младежката награда "Карл Велики"

Започна подборът на проекти за Европейската младежка награда "Карл Велики" за следващата година.

Наградата, която се организира съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда "Карл Велики" в град Аахен, се присъжда на младежи, участвали в проекти, насърчаващи разбирателството между хората от различни европейски страни. 

Награди:

Общият награден фонд е 10 хиляди евро. Проектите, избрани на първите три места, ще получат съответно 5 хиляди евро, 3 хиляди евро и 2 хиляди евро. Авторите им ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент през есента.

Представителите на националните победители не само ще бъдат поканени да участват в церемонията по връчването на наградата, но ще присъстват също така два дни по-късно на церемонията по връчване на Международната награда "Карл Велики" по време на четиридневната си екскурзия до гр. Аахен, Германия.

Изисквания и кандидатстване:

Наградата "Карл Велики" за младежи се връчва за проекти, чиито създатели са на възраст между 16 и 30 години. Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят онлайн формуляр.

Спечелилите проекти трябва да предлагат практически примери за съвместно съжителство между европейците. Сред избираните досега са младежки обменни програми, артистични и интернет проекти с европейско измерение.

Краен срок: 28 януари 2013 г.

Допълнителна информация:

Подробности можете да научите на интернет страница на Европейската младежка награда "Карл Велики". 

Изтпчник: www.paideiafoundation.orgДата на публикацията: 15 Ноември 2012 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици