29Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Стартира национален видео конкурс ReporTeen - предизвикателство за всички от 13 до 19 години

Център за образователни инициативи стартира национален видео конкурс ReporTeen на тема „Свободата е...”, в който право на участие ще имат всички тийнейджъри между 13 и 19-годишна възраст, които са ученици. Както става ясно и от името на конкурса, основната цел на проекта е да провокира нестандартното и креативно мислене на учениците, да ги постави в ситуация на свободен избор и да им даде възможността да изявят своя опит и идеи, а също така да защитават собствената си гледна точка, защото тъкмо те са инстинките носители на позитивното мислене и иновациите.

 Конкурсът ReporTeen, осъществен с любезната подкрепа на Фондация „Америка за България”, стартира на 4 юли и ще продължи до 12 октомври 2012 г. Всички ученици, отговарящи на условията за участие, трябва да публикуват своя видеоклип на специално създадения за това уебсайт:

www.ReporTeen.bg, където ще могат да намерят и много полезни съвети, какво мислят някои от любимите им актьори, съвременни писатели и певци, както и много друго съдържание, което да вдъхнови въображението им. Авторите на най-добрите 10 видео клипа (определени от авторитетно жури) ще получат: лаптопи, видео камери, пълен достъп до Фестивала за независимо американско кино SoInedependent, включително и до провеждащите се в рамките на форума семинари с известни американски кинаджии. Допълнителни награди са осигурени от Младежки театър „Николай Бинев“, който щедро предоставя билети за хитови театрални постановки. Видео клипът, събрал най-много почитатели в социалната мрежа Фейсбук, ще получи специална награда на публиката.

ReporTeen  е подкрепен и от Фестивала за независимо американско кино SoIndependent, който осигурява част от наградите и чийто екип е изключително ентусиазиран да се срещне с бъдещите носители на свободното мислене в България.

Всички клипове трябва да бъдат с позитивно послание, като жури ще оценява всеки месец най-добрите нови попълнения. Ще бъдат уведомени всички 2 700 училища в страната, а през месеците юли и август предстоят множество активности, целящи да се достигне до тийнейджърите там, където те прекарват свободното си време.

„Тийнеджърите постоянно се срещат с негативизма на възрастните. Дори и да се обсъждат някакви проблеми, то винаги са през призмата на нерешените теми, представени крайно негативно. Всъщност, липсващото звено в разрешаването на даден въпрос е позитивният подход, който е основополагащ за жизнеността на едно общество. От друга страна, липсата на ефективност в традиционната образователна среда обуславя неуспеха и на традиционните средства, чрез които младите да изразяват своите мисли и чувства. Тук проблемът се крие в липсата на алтернативни начини, чрез които тийнейджърите да изразят и да споделят своята гледна точка.”, каза Цветан Цветански, председател на Управителния съвет на Център за образователни инициативи.

За повече информация:
www.ReporTeen.bg
www.facebook.com/ReporTeen
www.facebook.com/CEIBGДата на публикацията: 20 Юли 2012 Автор: Админ1
Койна Русева - "Свободата е..." - ReporTeen Репортийн

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици