31Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Конкурс Europa Secura 2012

Института за Европейска политика Европеум организира Състезание за ученици от гимназиите, свързано с въпросите на сигурността, Европейския съюз и НАТО:

  • Знаете ли как кризата извън страната влияе върху вас?
  • Имате ли да кажете нещо за несправедливостта и несигурността в света?
  • Искате ли да обсъдите и размените мнения с хора от цяла Европа?

В двата кръга на състезанието ще тествате своите знания и ще разширите вашето разбиране за сигурността и международните отношения. Победителите ще бъдат наградени с международно проучвателно пътуване до Прага. Запиши се за участие нa www.europasecura.org
Последен срок на записване: 28.05.2012

Структура на състезанието:

Първи кръг - Участие в международен онлайн тест, включващ въпроси за Европейския съюз и НАТО, световните конфликти и ролята на ЕС и НАТО за разрешаването им, елементарни географски познания.
Основни теми:

  • Положението със сигурността, конфликтите в света
  • Ролята на ЕС и НАТО в разрешаването на конфликти
  • Основни факти за ЕС - история, институции, вземане на решения
  • Основни факти за НАТО - история, институции, вземане на решения
  • Географски ориентация

Първи кръг се състои от онлайн изследване, което е основано на знанията за ЕС, НАТО и въпросите на сигурността. То съдържа няколко въпроса, задачи въз основа на разбирането, както и работа с кратки текстове и карти. Тестът трябва да се попълни онлайн на 29 май от 12:00 до 16:00 ч. централно eвропейско време.  По време на изпитването той или тя може да използва всяка информация, източници като книги, бази данни и Интернет. Необходими умения включват способността да се работи ефективно с източниците на информация и да работят в рамките на ограничен период от време. Europeum е изцяло отговорен за подготовката на въпросите, пускането им онлайн, както и теста за оценка и обявяване на резултатите.

Двайсетте български младежи с най-висок резултат от теста ще преминат към втори кръг:

Втори кръг - Написване на есе: Трябва да бъде изпратено не по-късно от 17 юни, 24 ч тримата най-добре представили се младежи ще спечелят голямата награда:

Участие в международната среща в Прага с участието на победителите от всички участващи в проекта държави (България, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Латвия, Грузия, Полша, Украйна, Чехия). Отличените ладежи ще вземат участие в незабравимо лятно приключение, участвайки в многобройни дискусии, уъркшопи и игри. Младежите ще имат възможността да опознаят Прага и ще се срещнат с представители на различни институции от ЕС и Чешкото правителство. Дата на публикацията: 14 Май 2012 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици