10Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Електронен бюлетин от м. март 2016 г. на асоциираните училища към ЮНЕСКО с няколко възможности за участие

1.Конкурс за есе на Goi Peace Foundation и Министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония, японската Национална комисия за ЮНЕСКО, което се лансира всяка година в контекста на Глобалната програма на ЮНЕСКО за образование в устойчиво развитие. През 2016 г. то ще бъде на тема: "Education to Build a Better Future for All".
В конкурса за есе, за което са предвидени награди, могат да вземат участие деца, ученици и младежи до 25 годишна възраст.
Идеята на конкурса е да насърчи младите хора в намирането на нови и творчески решения на местни и глобални проблемите, свързани с устойчивото развитие и опазването на мира на планетата, затова предложението е за есета, с които участниците могат да предложат свои идеи и отправят послания.
Есетата се подават онлайн до организаторите до 15 юни т.г. на следния линк:  https://www.goipeace.or.jp/english/activities/programs/1601.html.

2. Покана за младежкото състезание по предприемачество – (https://www.entrepreneurship-campus.org/about-the-competition/) - глобална програма и платформа, които са насочени към 17-те цели на устойчивото развитие 17 Sustainable Development Goals (SDGs) - https://sustainabledevelopment.un.org/sdgs;
Тук можете да намерите насоките за участие: https://www.entrepreneurship-campus.org/competition-terms/

3.Проектното предложение на AIESEC и Дружеството за ООН в България, което младежи разработиха специално за АСУ към ЮНЕСКО. 

4.Покана към всички да разгледат една интернет платформа за свободно ползване – Open Culture, където можете да намерите публикувани множество безплатни курсове, лекции, филми, уроци по езици, аудиокниги, учебници и др. Материалите са електронни и могат да бъдат ползвани от всички, както за подготовка на часовете, така и за самообучение. Правя уточнението, че платформата е международна и всичко публикувано е на английски език. Затова път онлайн курсовете, които са отворени за достъп, са разработени от водещи университети в света. - http://www.openculture.com/2016/03/11-shakespeare-tragedies-mapped-out-with-network-visualizations.htmlДата на публикацията: 01 Април 2016 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици