13Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Випуск 2015 на СОУЕЕ получи дипломите си за средно образование Водеща

Випуск 2015 на СОУЕЕ получи дипломите си за средно образование

Отличничката от XIIд клас Калина Раева произнесе реч от името на Випуск 2015

"Випуск 2015….. Вчера ли беше, когато нервно се оглеждахме с букети в ръце и раници, големи колкото самите нас?! Тогава за пръв път прекрачихме прага на училището и започнахме да пишем своята история.

Човешката личност е като красив роман. Неговите страници, грижливо подвързани от родителите ни още в началото на нашия живот, са изписани с нашия почерк – отначало несигурно и сякаш насила, а по-късно – със самочувствие и привидна лекота. Когато се научихме да пишем красиво, започнахме да търсим собствен начин на изразяване. Бъркахме поредността на изреченията, повтаряхме клиширани фрази и търсехме себе си в думите. Учителите ни помагаха да подредим хаоса в главите на своя живот. Откриха пред нас вълшебен свят, в който всяко чудо имаше своето обяснение. Тази информация не учехме, а пречупвахме през призмата на своето въображение и тя ставаше част от нашата същност….. и от нашата книга.

Така минаваха месеците – броят на страниците се увеличаваше. В училището намирахме вдъхновение и сили да продължаваме напред – с творенето на своя живот. Всеки човек, когото срещахме, бе нов герой. Всяко предизвикателство бе нова глава. Всеки един от вас повлия на историите ни и сега носим в себе си – като мозайка от парченца стъкло – вашите отражения и уроците, на които ни научихте.

Благодаря на всички, които сте тук, че ни помогнахте да напишем първата част от своята история. И както всяка успешна книга, нашата също има продължение. Дали то ще е по-добро от първата й част – зависи от самите нас. Не трябва да забравяме, че ние сме авторите и всичко е в нашите ръце."Дата на публикацията: 16 Юни 2015 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици