13Април2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СОУ за европейски езици – домакин на  европейски партньори от проект по Еразъм+ Водеща

СОУ за европейски езици – домакин на европейски партньори от проект по Еразъм+

От 11 до 15 май 2015 г. СОУ за европейски езици беше домакин на първата среща от европейски партньорски проект по програма Еразъм+ КД2 „Европейската класна стая на 21ви век: да посрещнем предизвикателството на дигиталната ера с творчество и иновация“. Темата на срещата беше „Ефективната комуникация и успешното учене и преподаване“.

Участници в срещата бяха представители на шест европейски държави – Португалия, Италия, Испания, Полша, Англия и България – учители и ученици на възраст 13-16 г. Домакините от СОУЕЕ бяха подготвили разнообразни дейности за своите гости, съчетаващи полезната работа и развлеченията. Цялата седмица беше изпълнена с много положителни емоции и незабравими преживявания, а изпращането на гостите беше наистина трогателно.

Партньорите оцениха изключително високо организацията и отличните езикови и компютърни умения на нашите ученици.

Всички очакваме с нетърпение предстоящите още четири работни срещи в рамките на проекта, като следващата е през октомври в Испания.

Ръководството на СОУ за европейски езици изказва своята благодарност на всички семейства, които приеха в домовете си ученици от държавите-партньори. Без техните изключителни грижи и гостоприемство тази среща не би могла да се осъществи. Благодарим ви, уважаеми родители, за съпричастността и за прекрасните ви деца!

 Дата на публикацията: 19 Май 2015 Автор: СУЕЕ