29Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
История на изкуството в училище с Фондация „ИЗИАРТ” Водеща

История на изкуството в училище с Фондация „ИЗИАРТ”

 Третокласниците от СОУЕЕ рисуваха общ стенопис в заключителния урок по програмата на Фондация „ИЗИАРТ” „История на изкуството в училище”. По  забавен начин показаха наученото през учебната година за различни периоди от историята на изкуството, за интересни артистични техники, за забележителни произведения на изкуството в световната история.

Програмата включи часове по: Първобитно изкуство и рисуване с въглен, сангин и ръце; Изкуство на Древния Египет и изработване на релеф и писане на йероглифи; Старогръцко изкуство с обучение по чернофигурна и червенофигурна керамика; Средновековно изкуство с витражна техника и правене на стъклопис; Ренесанс с рисуване на портрет акрил върху платно; Импресионизъм с рисуване на пейзаж с пастели; Кубизъм с колажна техника; Поп арт с правене на реклама с флумастери.

Малките художници бяха поздравени от Заместник-кмета на Община Русе д-р Страхил Карапчански, който се присъедини към тях в изработването на стенописа с четка в ръка.Дата на публикацията: 17 Май 2015 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици