04Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
В СОУ за европейски езици се проведе първия кръг на VІ Национален детски конкурс за рецитатори „Гимнастьорка“ Водеща

В СОУ за европейски езици се проведе първия кръг на VІ Национален детски конкурс за рецитатори „Гимнастьорка“

Снимки от рецитала

На 20 февруари в СОУ за европейски езици се проведе първия кръг на VІ Национален детски конкурс за рецитатори, посветен на 70 годишнината от победата във Великата Отечествена война, наречен „Гимнастьорка“.

В трите възрастови групи взеха участие 29 участници. Жури в състав: Екатерина Трифонова – бивш директор на училището, Нели Пигулева – възпитаник на училището и журналист  и Анелия Георгиева – експерт по чужди езици в РИО излъчи победители, които да представят училището на националния кръг в София на 28 февруари.

Призовите места са за: Васил Пенчев, ученик от 1 д клас, Никита Подлипски – 5 в клас, Зара Русева – 10 а клас, Веселин Илиев – 12 в клас. Учениците получиха грамоти за участие, а победителите – ваучер за книга.

Събитието беше уважено от генералния консул на РФ в Русе г-жа Т. М. Грушко, ветерани от Втората световна война и ветерани на труда: Зинаида Курасова, Рауза Киямутдинова, В.Илиева.

За пореден път конкурсът е организиран от учителите по руски език, съдействали и за подготовката на участниците в него.Дата на публикацията: 20 Февруари 2015 Автор: СУЕЕ