04Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Международната младежка акция „Межкультурное сотрудничество“ Водеща

Международната младежка акция „Межкультурное сотрудничество“

В периода 15 – 19 ноемврив Москва се проведе Международната младежка акция „Межкультурное сотрудничество“, в която взеха участиеученици от различни страни, двеста учащи сеот московски училища, педагози и финалисти на IX Международен конкурс „Диалог – путь к пониманию“.

Целта на акцията бе укрепване на дружеските връзки между младите хора, развитие на идеите за междукултурно сътрудничество, възпитаване на уважение към многообразието на културите и навици за междунационалното общуване в средата на подрастващото поколение. Българският ни отбор се състоя от ученици от градовете Плевен, Шумен, Русе, Варна, Стара Загора, Пловдив и София, с ръководител Мариета Георгиева. Всички взеха участие в тренинговите занятия на тема „Ораторское искусство“, „Воспитание лидерских качеств“, „Межкультурная коммуникация“. Чествахме 16 ноември – Международен ден на толерантността. Запознахме се с различни хора, убедихме се, че нашият свят е пъзел от най-различни личности, идеи и мнения. Толерантност – умението да разбираме, да бъдем добри, да подадем ръка, да подкрепим.
  В културната програма посетихме Оръжейната палата и Музеите на Московския Кремъл. По време на тържественото откриване всеки един от нас представи презентация за страната, града, в който живее и училището, в което учи. Последната вечер изпълнихме емблематичната песен „Моя страна, моя България“ и ,,Дунавско хоро’’.

Изключително много се радвам, че имах възможността да бъда част от това удивително събитие. Благодаря на прекрасната г-жа Маша Станчева и на нашия уникален директор - г-жа Добромира Николова, че избраха точно мен. Благодаря за оказаното доверие, това е  чест за мен и двойно по-голяма отговорност. Нека руският език все повече се популяризира сред младите хора, защото е уникален, а самата Русия – великолепна!Дата на публикацията: 26 Ноември 2014 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки