31Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Уникален урок с видео връзка между Русе и Москва се проведе в СОУЕЕ Водеща

Уникален урок с видео връзка между Русе и Москва се проведе в СОУЕЕ

Учениците от 4д клас от СОУ за европейски езици “Св. Константин-Кирил Философ“ с кл. Ръководител Светлана Христова и учител по руски език Мавлюха Станчева“ проведоха уникален телемост с ученици от училище № 1825 от Москва.

По случай 200-годишнината от рождението на великия руски поет Михаил Лермонтов, те протегнаха приятелска ръка и стана чудо – преодоляха огромното разстояние и с помощта на съвременните технологии, се оказаха един до друг. Научиха интересни неща от биографията на поета, рецитираха стихотворения. Размениха си подаръци – слушаха чудесното изпълнение на стихотворението “Бородино“ и руски романс върху „Парус“. Проведоха викторина, която провери какво са научили от урока за Лермонтов. Имаше съвместно показване на рисунки, като децата трябваше да отгатват върху кое произведение е илюстрацията. Интересният урок завърши с конкурс за млади четци. Невероятно беше преживяването за малките ученици, които през цялото време говореха на руски език и показаха какво са научили за изминалите четири години под ръководството на г-жа М. Станчева.

Всички си обещаха отново да се видят и да покажат какво ново са научили за богатството и изразителността на руския език.Дата на публикацията: 25 Ноември 2014 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици