13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СОУ за европейски езици посреща Деня на народните будители с отличени ученици и учители Водеща

СОУ за европейски езици посреща Деня на народните будители с отличени ученици и учители

В навечерието на един от най-българските празници - Деня на народните будители, Преслава Градева - ученичка от 10а клас и Теодора Станкова - учител по английски език,  прославиха името на СОУ за европейски езици.

Преслава Градева, ученичка от 10a клас на СОУЕЕ, е отличена с наградата „Русе – 21 век“. Печели второ място в Националния конкурс „Обичам да чета на различни европейски езици” с есе на английски език. Печели първо място с есето си на тема „Пет години България в Европейския съюз – възможности и предизвикателства”. Първо място с есето си „България за Европа и Европа за България” и за втори път посещава Европейския парламент в Брюксел. Заема призово място в конкурса, организиран от фондация „Вигория” във връзка със 145-годишнината от рождението на Мария Кюри. Включва се в конкурса на Центъра за творческо обучение с есе на тема „Земята – моята земна и землянска лаборатория” на английски език и печели стипендия и възможността да бъде участник в Space Camp Turkey 2013. В Международния конкурс „Заедно в ХХІ век” печели награда с презентацията си на руски език на тема „Блокадата на Ленинград”. Член е на Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе и участва в международните проекти „Up-cycle” и „We are Europeans”.

Учителят по английски език Теодора Станкова е определена като "Посланик на свободния дух в моето училище" от своите възпитаници. Тя беше номинирана от Александра Пенчева и Камелия Ангелова от 9а клас. Теодора Станкова е пример за иновативна практика в образователната система в Русе. Организира кампуси в училище, кани английски и американски преподаватели в часовете за онагледяване на разликата между двата варианта на езика, участва в уеб конференции. Благодарение на нейните усилия през тази година деца от училището имаха възможност да се включат в международен лагер на НАСА Space Camp Turkey 2014 и в Международен лагер по роботика. В своята номинация учениците на младата преподавателка заявяват, че тя „заслужава званието "Посланик на свободния дух", защото тя не само е учител с иновативно виждане за образованието в България, но на първо място е техен приятел“.

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!!!Дата на публикацията: 31 Октомври 2014 Автор: Админ1

Галерия със снимки