01Август2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Мира Пуйкова представи България на Международния конкурс "Sta se pjesmom sanja" Водеща

Мира Пуйкова представи България на Международния конкурс "Sta se pjesmom sanja"

 От 24 до 26.10.2014в гр. Горажде,Босна и Херцеговина се проведе 15 Международен конкурс ,,Sta se pjesmom sanja''. След предварителна селекция, участваха деца от Сърбия, България, Босна и Хецеговина. Нашата представителка бе, солистката на ДВГ “Слънце”при ОБДЦКИ и ученичка от I A клас в СОУЕЕ, седемгодишната Мира Пуйкова. Тя се представи с песента написана специално за нея от композитора Валери Костов “Котешки проблеми”. Мира получи три награди:

– второ място от професионалното жури(професори по музика и директори на фестивали);

– второ място от детското жури;

– награда за най-малък участник.

Мира се състезава с деца до 12 години.Още една награда получи България – композиторът Валери Костов бе отличен с награда за най-добра песен на конкурса. Първата награда по традиция бе присъдена на дете от Босна и Херцеговина. Мира получи похвала от журито за нейната музикалност и артистичност. Изречени бяха думите “квалитетна”певица.

Директорът Хамдо Сиерчич я покани да участва и в следващото издание на конкурса. Директорът на международен конкурс в гр. Тутин Сърбия Рафат Рамович покани Мира да участва през месец май 2015 г в следващото му издание.

Източник: Силвия ПуйковаДата на публикацията: 27 Октомври 2014 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици