13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици от различни държави написаха книга Водеща

Ученици от различни държави написаха книга

 

Около 60 младежи от 7 европейски държави, както и гости от Америка, Канада, Кения и Франция работеха заедно по съвместен европейски проект и в рамките на една седмица написаха заедно електронна книга. От българска страна участваха ученици от 9, 10 и 11 клас от СОУЕЕ "Свети Константин-Кирил Философ". Младежката среща се проведе в гр. Тулн – долна Австрия. В тази книга те споделиха мислите си за Европейския съюз, за родината си и мястото на младежите в съвременния живот. Книгата е достъпна за всички на интернет адрес www.eljub.eu.

Наред с писането учениците имаха възможност да се опознаят и да научат повече един за друг. Бяха организирани и атрактивни забавления и екскурзии. Тази среща позволява на младите хора не само да научат нещо ново за своите връстници от другите държави, но и да споделят виждания за това как Европа може да стане по-единна и по хубаво място за живеене.

Електронната книга ще бъде официално представена на 23.10.2014 г. на деня на литературата в столицата на провинция долна Австрия.Дата на публикацията: 14 Юли 2014 Автор: Админ1