10Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СОУЕЕ  участва в Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee Водеща

СОУЕЕ участва в Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

На 12.04.2014 г. в СОУ ”Възраждане”  гр. Русе се проведе регионалния кръг от Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна се включиха в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място на училищния кръг Даниел Иванов (4г) и Преслав Константинов (7а)  представиха достойно СОУЕЕ на регионалното състезание. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май 2014 г. в хотел „Хилтън” в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.Дата на публикацията: 14 Април 2014 Автор: Админ1

Галерия със снимки