16Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Александра Маринова спечели награда от конкурса за млади презентатори на „Европа Директно” Водеща

Александра Маринова спечели награда от конкурса за млади презентатори на „Европа Директно”

 

Вече са ясни победителите в конкурса за млади презентатори, обявен от Информационните центрове „Европа Директно” в Русе и в София.

Най- добрите автори ще получат правото да участват като презентатори в младежки дебати, свързани с предстоящите избори за ЕП 2014. Освен възможността да представят пред връстниците си своите идеи за бъдещето на ЕС, двамата победители в конкурса печелят и електронни четци.

В Русе наградите отиват при дванадесетокласничката от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” Александра Маринова и при студентката от УНСС Катерина Пенчева. Александра получава наградата в раздела за учащи „Да гласуваш за първи път” с есето си „Едно гласуване, две мнения”. Катерина пък участва с презентация „Качество на живот в ЕС” в раздела за студенти.

В София победител в раздела за учащи е Гергана Герасимова, Американски колеж АРКУС, гр. Велико Търново, а в раздела за студенти – Людмила Коротеева от Американския университет. През следващите месеци победителите в конкурсите ще се включат в дейностите на информационните центрове за популяризиране на европейските избори през месец май тази година. Наградите ще бъдат официално връчени в края на инициативата „Думата е на младите”.

 Дата на публикацията: 17 Януари 2014 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици