18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Никита Томов спечели Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език Водеща

Никита Томов спечели Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език

 

На 9 и 10 ноември в Пловдив се проведе националния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език. Нашият ученик Никита Томов от 6б клас се представи достойно и зае първо място във възрастова група ІV-VІІІ клас.

В първия кръг на състезанието участниците споделиха своите виждания по предварително зададената тема „Как да бъдем посланици на мира” и след това отговориха на въпроси на журито. Никита разказа за своите любими геймъри и какво те са направили, за да станат посланици на мира.

Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език се провежда в три възрастови групи.

  • І група – ученици от IV до VІIклас включително, които изучават английски език в училище в рамките на задължителната си подготовка и не са живели и/или учили в англоговореща страна през последните седем години;
  • ІІ група – ученици от VІІІ до Х клас включително, които изучават английски език в училище в рамките на задължителната си подготовка и не са живели и/или учили в англоговореща страна през последните седем години;
  • ІІ група – ученици от ХІ и ХІІ клас включително, които изучават английски език в училище в рамките на задължителната си подготовка и не са живели и/или учили в англоговореща страна през последните седем години. 

Проверката на знанията и уменията на учениците се извършва в два модула:

  1. Предварително подготвена презентация по тема, вписваща се в мотото на състезанието за определената година. Мотото за 2013-2014 учебна година е: “To be lasting, peace must be anchored in each of us so we become its natural ambassador”.
  2. Свободен разговор с членовете на журито (членове съответно на общинското, на областната и на националната комисия), които оценяват представянето на участниците.

 Времето за представяне на всеки кандидат е до 15 минути – до 5 минути за подготвената презентация и до 10 минути за свободен разговор. Представянето на всеки кандидат се оценява от членовете на съответната комисия, сред които се сформират три журита за трите възрастови групи. Оценяването се извършва по точки според разработени от националната комисия критерии, като членовете на съответното жури попълват протокол.Дата на публикацията: 12 Ноември 2013 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки