29Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици почетоха паметта на дейците на Българското възраждане в урок по родолюбие Водеща

Ученици почетоха паметта на дейците на Българското възраждане в урок по родолюбие

 

По случай 1 ноември – Деня на народните будители, учениците от VІІв и VІІа клас проведоха урок по родолюбие, в който почетоха паметта на дейците на Българското възраждане, работили за националното осъзнаване и духовното израстване на българина в мрака на робството.

Инициативата за урока бе на Цветелин Радулов – представител на регионалния клон за Велико Търново към Национално дружество „Традиция” и баща на Кристина Радулова, ученичка от VІІв клас. Увлекателно, с любов към историята и благоговение пред народните будители, той разказа за духовния подвиг на людете, приели мисията да бъдат камбана на своето време и чрез знанието и борбата за свобода да водят народа напред. 

Учениците прочетоха текстове от Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Априлов, Георги Раковски, Васил Левски, Баба Тонка и първата българска светска учителка Анастасия Димитрова.

Вниманието на присъстващите привлякоха и четническите униформи, както и оръжията от личната колекция на братята Цветелин и Милен Радулови.

Урокът, посветен на Деня на народните будители, е добър пример за активно взаимодействие между родители и училище, знак за разбиране и съпричастие от страна на родителите към труда на учителите – днешните будители, призвани не само да обучават, но и да възпитават.Дата на публикацията: 04 Ноември 2013 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици