10Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици и учители на СОУЕЕ честват празника на будителите с поредица от организирани събития: Водеща

Ученици и учители на СОУЕЕ честват празника на будителите с поредица от организирани събития:

Учениците от 5в клас и 12 г клас с класни ръководители Надя Павлова и Десислава Реданска посетиха къщата-музей  " Захари Стоянов", където изслушаха екскурзоводска беседа за живота и делото на Захари Стоянов и семейство Обретенови.
Клуб дебати отбелязва празника с два дебата: "Актуални проблеми пред България и света" и „България днес има нужда от феномени като Левски".

11в клас поднесе цветя на паметника на Стефан Караджа, където почете делото  и живота на народните будители;

Класът на г-жа М.Скопакова – 7д проведе час на класа, на който децата разказаха  за живота  и делото на Паисий Хилендарски, Васил Левски и Любен Каравелов, посетиха  къщата - музей на градския бит / къщата на Калиопа, отбелязаха  Европейска нощ на прилепите  с  мероприятие в РИОСВ

11б клас, с класен ръководител Георги Симеонов се преклони пред паметника на Стефан Караджа. Запозна се с биографията му и поднесе цветя.

Алла Димитрова и учениците от 11е клас се срещнаха с Мая Мицова- преводач и посетиха  изложба на М. Арнаудов в регионалната библиотека "Л.Каравелов"

1а клас и 5а клас с класни ръководители Лора Кънчева и Добромир Коцев в проведения съвместно  тематичен час на класа „Народни будители“ изгледаха презентация , в която петокласниците  изложиха занимателно и подходящо за възрастта на децата темата. Часът приключи с викторина  и образователна игра.

2д и 4б клас организира изложба ''Ден на народните будители''  и изпълнения  ''Аз рецитирам стихове за народните будители''

Учителите Албена Хубенова, Петър Петров и Маша Станчева проведоха съвместно занятие, посветено на празника на Народните будители с участието на учениците от 5б, д, 11в  и 11д класове. " Час по родолюбие " на тема „На будителите скромни българинът китка свива“ -открито занятие, на което разказаха преживяно на предишни празници и показаха филмирани спомени  големите ученици, рецитираха  стихове от Христо Ботев и проведоха викторина. Урокът завърши с  изпълнение на възрожденски песни.

 Дейностите продължават…

 Дата на публикацията: 31 Октомври 2013 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици