26Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Участие в интензивната консултантска програма на Комисия ФУЛБРАЙТ „Образование в САЩ” за ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас

Програма „Образование в САЩ” за ученици с високи постижения

Програмата „Образование в САЩ” допълва усилията на българските училища да подготвят учениците за успешна академична и професионална реализация /вижте приложението/. Осъществява се от Комисия „Фулбрайт”, съвместно с българските гимназиални училища, 28 американски помощник учители, Американското посолство в България, американските библиотеки в страната, Корпуса на мира, фулбрайтовите стипендианти и български студенти в САЩ.

Целта на програмата  е чрез обучение и консултации да подготви български ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас за успешно кандидатстване за прием със стипендии в елитни американски колежи и университети.

Над 1000 американски висши училища предлагат стипендии на чуждестранни студенти. Седем от тях осигуряват пълни стипендии, без да се интересуват от финансовото състояние на кандидатите. Други 65 университета могат да покрият финансовите потребности на студентите до размера на пълните разходи за обучение. 125 висши училища в САЩ предлагат стипендии над $20,000, още 25% имат стипендии над $10,000. Програмата „Образование в САЩ” ще съдейства за многостранното развитие на учениците, успешната им подготовка и открояването им сред останалите кандидати, за да получат прием със стипендия.

Ако желаете да участвате в програмата, до 10 юни бихме искали да получим списък /име, email адрес и телефон/ на учителите по английски език, с които ще си сътрудничим при установяването на връзка с учениците, които биха желали да продължат образованието си в САЩ /прилагаме примерна регистрационна форма./ Лятната ваканция ще оползотворим за начало на подготовката на кандидатите. През септември и октомври 2013 г. ще проведем срещи по места с учителите, учениците и техните родители за представянето на програма. За всички учители по английски език ще предложим безплатен семинар на тема „Полезни съвети за подготовката на препоръки и други документи за кандидатстване в американски университети”.  В момента провеждаме разговори със създателите на теста ТОЕФЛ за безплатен онлайн семинар за учителите по английски език, които биха желали да помагат на учениците при подготовката им за теста.

С нетърпение очакваме да разберем каква е готовността ви за участие в програмата  и да получим списъка на учителите, с които да направим подбора на кандидатите.

Моля, имайте предвид, че програмата „Образование в САЩ” е отворена за ВСИЧКИ ученици от 8-12 клас.Дата на публикацията: 03 Юни 2013 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици