29Юли2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Проверяват нивото на стрес при учителите

Нивото на стрес при лекарите и учителите да се проверява периодично предвижда Националната програма за безопасност и здраве при работа - 2013. Представителите на тези две професии са сред тези, които са под най-сериозен риск от психоемоционалното напрежение и стрес.

Експерти ще проверяват и за наличие на "бърнаут синдром", който е сигнал за професионално изчерпване, като целта е да се предотвратят опасни заболявания като високо кръвно, исхемична болест на сърцето, язвена болест на стомаха, депресия и др.

За целта ще бъдат разработени редица наредби като например за минималните изисквания към микроклимата в службата. Според специалисти в понятието микроклимат влизат различни показатели като шум, чистота на въздуха и санитарните помещения, но и взаимоотношенията между колегите.

Синдикатите са категорични, че от значение е и нивото на работните заплати. Наредбата, която ще определя минималните изисквания към микроклимата в предприятията, трябва да бъде готова и да влезе в сила до края на година, предвижда националната програма.

Източник: http://www.paideiafoundation.org/Дата на публикацията: 10 Април 2013 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици