11Април2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

В СОУ за европейски езици се проведе училищният кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Днес, 23.03.2013 г. в СОУЕЕ  от 10.00 ч. се проведе училищният кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

София Руменова се класира на първо място. Тя спелува правилно думата "delicious" и победи Анжелина Велева, която се класира на второ място. Двете момичета ще участват в регионалното състезание на 20 април в гр. Русе. Националният кръг на Spelling Bee e на 11 май в хотел "Хилтън" в София.

SOUEE.BG вече писа, че Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

През цялата седмица над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна се включват в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април 2013 г. в 10 града в страната. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.
 
 Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ.  Дата на публикацията: 23 Март 2013 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици