13Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

СОУЕЕ се проведе училищния кръг на IV-тия Национален детски конкурс за рецитатори на руски език под надслов "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира"

Днес в СОУЕЕ се проведе училищния кръг на  IV-тия Национален детски конкурс за рецитатори на руски език под надслов “Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“, организиран от Руският културно-информационен център (РКИЦ) съвместно с Руски камерен театър.
Конкурсът е посветен на 135-та годишнина от Освобождението на България. В него взимат участие ученици от средните учебни заведения, имащи в своя репертоар откъси от поеми и стихове от определени в регламента български автори в превод на руски език.

Журито, с председател директорът на Общински младежки дом Мариан Савов, определи победителите  за участие в заключителния етап в трите възрастови категории:
   • от 7 до 11 години – Волена Панайотова
   • от 11 до 16 години – Йоанна Стефанова
   • над 16 години – Валерия Горнячка
Вторият - заключителният етап, ще се проведе в София в Руския културно-информационен център  на 23 февруари 2013 г.  Пожелаваме на класираните ученици достойно представяне!Дата на публикацията: 15 Февруари 2013 Автор: Админ1