18Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Изложение по проект „Световно образование” с акцент върху френските държавни университети

Първото за годината изложение по проект „Световно образование” ще се проведе на:

15-16 Февруари в София, хотел „Шератон” – от 10 до 18 часа

За първи път в програмата предвижда акцент върху френските държавни университети. Учениците, които посетят събитието, ще се запознаят подробно с условията за кандидатстване на щанда на държавната агенция за популяризиране на висшето образование във Франция CampusFrance.

Те ще могат да разговарят лично и с представителите на

  • Sciences Po Paris, престижно висше училище за специалности в областта на социалните науки, европейските и международните отношения, правото, журналистиката и комуникациите;
  • Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines за програми в областта на управлението, комуникацията и човешките ресурси;
  • Ecole Centrale Paris за програми в областта на инженерните науки.

Франкофонски програми в България

Желаещите да учат на френски език, без да напускат България, ще имат възможност да се запознаят със съвместните програми между български и френски висши училища, като  посетят презентациите на Софийския университет, Техническия университет – София и Химико-технологичния университет в София на 15 февруари следобед.

НОВО ! Кариерно консултиране за ученици и техните родители

Семинарите в програмата ще помогнат на учениците да разберат как се планира кариера, как се избира професия и специалност, какви умения се търсят от работодателите и как се изграждат, кои са ключовите компетенции в 21 век и др. Презентацията за ученици е предвидена ще бъде водена от лицензиран кариерен консултант и е предвидена за събота, 16 февруари, 13 ч. (зала Сердика).

В 12 ч. на 16 февруари събитието ще бъде уважено с присъствието на Негово превъзходителство посланика на Франция в България, г-н Филип ОТИЕ.

Още подробности за програмата можете да намерите на сайта на проекта.
Регистрацията на учениците
е безплатна и е достъпна на сайта на проект „Световно образование” или на сайта на ИНТЕГРАЛ.Дата на публикацията: 13 Февруари 2013 Автор: СУЕЕ