10Август2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Ученици от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ се включиха в предпразнична инициатива на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ „Коледа в Европа“

„Коледа в Европа“ бе поредната предпразнична инициатива на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, в която се включиха ученици от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и ОУ „Любен Каравелов“. Инициативата се осъществява в рамките на проект „УСПЕХ“.

Специално подготвена от библиотечните специалисти в Детски отдел мултимедийна презентация запозна децата с коледните традиции и обичаи в Европа. Учениците научиха как се празнува Коледа в различните европейски страни, кой е измислил първата коледна картичка, къде са се появили първите коледни лакомства, кога се е зародила традицията за украсяването на коледната елха и се увериха, че наистина има Дядо Коледа.

След това децата разгледаха книги с илюстрации за коледните и новогодишни празници, както и някои от най-оригиналните издания – триизмерни книги, панорамни книги със звуци, музикални книги и др. Те имаха възможност и да сравнят графичното оформление на най-новите детски книги с издания за деца от 1924 и 1932 г. Накрая почетоха избрани текстове от електронните книги, с които разполага Детският отдел на библиотеката.

Източник: ruseinfo.netДата на публикацията: 19 Декември 2012 Автор: Админ1