25Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Среща на ученици и учители от СУ за европейски езици с народни представители от Австрия Водеща

Среща на ученици и учители от СУ за европейски езици с народни представители от Австрия

На 9 април 2024 г. в конферентната зала на хотел Дунав в Русе ученици и учители от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ” бяха гости на организирана среща с австрийски народни представители, като част от ученическата общност на територията на Община Русе, изучаваща немски език. Учениците и учителите имаха възможност да представят традициите и иновациите в преподаването на немски език в училище.

СУЕЕ представи добрите партньорски взаимоотношения с образователни неправителствени институции като Гьоте Институт, отдел за работа с младежи в провинция Долна Австрия, както и с работата по европейски проекти. Благодарение на тях учениците редовно получават стипендии за участие в езикови курсове, летни академии, уъркшопи, концерти и конференции, а учителите се квалифицират допълнително.

Гостите от Австрия запознаха младежите с възможностите за следване в Австрия и по – конкретно във Виена и изтъкнаха предимствата на бакалавърските и магистърските програми за обучение там.

Участниците в срещата се споразумяха за бъдеща съвместна работа с цел създаване на общи проекти за обмен на ученици от България и Австрия.Дата на публикацията: 10 Април 2024 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки