25Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Spelling Bee JUNIOR в СУ за европейски езици Водеща

Spelling Bee JUNIOR в СУ за европейски езици

На 23.02.2024г. в СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee JUNIOR. Училищният шампион Мартин Георгиев от IVa клас спечели в оспорвана надпревара с Божидар Ангелов IVa, който остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март 2024 г., а на 23 март 2024 г. най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания.

Tази година участниците в състезанията имат възможност да се включат в съпътстваща кампания. Надсловът ѝ е BEE Green, с което организаторите насърчават учениците да да участват в различни инициативи, свързани с опазването на околната среда.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee.Дата на публикацията: 26 Февруари 2024 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки