17Юли2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Участие на младшите посланици на Европейския парламент от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ – Русе в Регионалната среща за училища посланици в град Варна Водеща

Участие на младшите посланици на Европейския парламент от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ – Русе в Регионалната среща за училища посланици в град Варна

На 19 януари 2024 г. младшите посланици на ЕП от СУ за европейски езици, участваха в Регионалната среща за училища посланици от Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен, която се проведе в актовата зала на Първа езикова гимназия, гр. Варна. 

Учениците ни се включиха в интерактивни занимания и творчески работилници, посветени на политиките на Европейския съюз и съвременните предизвикателства пред Европа. Всяка от работните групи имаше определена тема, която презентира на форума. Посланиците изказаха своите становища по всяка от шестте теми, а крайния резултат от работата си представиха пред аудиторията. Нашият екип беше модератор на група, която обсъди въпроси по темата „Изкуственият интелект в полза и опасност на човека. Политика на ЕС“. 

Учениците имаха възможност да разговарят с евродепутата Емил Радев (ЕНП) по теми, свързани с дейността на Европейския парламент, присъединяването на страната ни към Шенген, влизането в еврозоната, фалшивите новини и предстоящите евроизбори.

 


Дата на публикацията: 22 Януари 2024 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки