16Юни2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Spelling Bee JUNIOR 2023 Водеща

Spelling Bee JUNIOR 2023

На 21.02.2023 г. в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ се проведе училищният кръг на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee JUNIOR.

Училищният шампион – Кристина Димитрова от IVг клас, спечели в оспорваната надпревара, в която взеха участие 19 ученици от II до IV клас. На второ място се класира Мартин Георгиев от IIIа клас.

И двамата ученици ще продължат участието си в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee, което ще се проведе на 26 март 2023 г. Най-добрите ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи Spelling Bee JUNIOR шампионът на България.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, възможно най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им при усвояването им. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима.

Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.Дата на публикацията: 22 Февруари 2023 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки