16Юни2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Участие на младшите посланици на ЕП от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ в уъркшоп за фалшивите новини Водеща

Участие на младшите посланици на ЕП от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“ в уъркшоп за фалшивите новини

На 28.11.2022 г младшите посланици на ЕП от СУЕЕ се включиха в уъркшоп на тема „Дезинформацията и фалшивите новини“, организиран от ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе в партньорство с кореспондентския пункт на БНР в Русе и с домакинството на Национален Пресклуб на БТА Русе, със специалното участие на кореспондента на БНР в Русе – Ася Пенчева.

Госпожа Ирина Стоянова и госпожа Ася Пенчева обърнаха внимание на умението да се отсява вярното от невярното съдържание и да се подбират източниците на информация. Дискутираха се теми за дезинформацията, пропагандата, емоциите и разума. Учениците се учиха как да разпознават фалшивите новини, как да проверяват фактическото съдържание на даден пост, препратено съобщение или друг вид текст и как да бъдат бдителни и да не приемат за достоверно всичко, на което се натъкват в социалните мрежи.

Благодарим на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Русе, на кореспондента на БНР в Русе Ася Пенчева и БТА – Русе, че имахме възможността да бъдем част от кампания Дигитална Европа!Дата на публикацията: 28 Ноември 2022 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки