17Юли2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученическият съвет при СУЕЕ отбеляза Деня на народните будители с поредица от инициативи Водеща

Ученическият съвет при СУЕЕ отбеляза Деня на народните будители с поредица от инициативи

Галерия със снимки

Макар Денят на будителите официално да честваме на 1-ви ноември, за нас всеки ден трябва да е посветен на идеята за подбуда на знанието, съзнанието и разума, възраждането на ценностите ни и осъзнаване на мястото ни в света! Училището е храм на будните хора! Тези, чиито сърца и умове дерзаят, строшават оковите на „общоприетото“, изразяват себе си със своите будни идеи – мечтаят!

Тазгодишният конкурс ни показа, че и учениците могат да бъдат будители! Чрез своите рисунки, проза и поезия, те ни вдъхновиха ние – организаторите  в лицето на ученическия съвет с подкрепата на училищното ръководство да не спираме да вярваме в това, което правим – да откриваме таланти, да подбуждаме интереса в малки и големи към изкуството в различните му форми, към родолюбието, спомена за будителите на народа и самосъзнанието в частност, както и да наградим тези, които са показали своите умения.

Ученическият съвет с жури в състав: г-жа Росица Гойчева – старши учител по български език и литература, г-жа Галя Гиндянова – старши учител по български език и литература; Светослав Матев – член на Ученическия съвет към СУЕЕ, член на ДТШ „Патиланци” към ДКТ Русе, занимаващ се с изпълнение на литературни творби; Виктория Димитрова – член на Ученическия съвет към СУЕЕ, с изявен талант за писане на поезия и творби в различни жанрове, връчи НАГРАДИ В ЖАНР „ПРОЗА И ПОЕЗИЯ“ ПРИСЪЖДА:

 • Специална награда в първа възрастова група на Полина Мануткова от III „в“ клас, за стихотворение посветено на деня на будителите.
 • Специална награда във втора възрастова група на Беатрис Петрова от VII „в“ клас, за стихотворението ,,Среща на духа на Възраждането с духа на Съвремието".
 • Специална награда в трета възрастова група на Александра Пулин от XI „в“ клас, за стихотворението „Будители“.

Всички участвали получават награда за участие от журито.

НАГРАДИ В ЖАНР „РИСУНКА“ с жури в състав: г-жа Ирина Стоянова – старши учител по изобразително изкуство, Симона Крумова – член на Ученическия съвет към СУЕЕ, изявен фотограф, творец, Йоанна Георгиева – член на Ученическия съвет към СУЕЕ, занимава се с изобразително изкуство.

ПРИСЪЖДА В ПЪРВА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

 • Първо място на Петър Петров от III „а“ клас
 • Второ място на Йоана Евстатиева от IV „а“ клас
 • Трето място на Борис Иванов от II „г“ клас
 • Трето място на Сияна Нейкова от III „в“ клас

ПРИСЪЖДА ВЪВ ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

 • Първо място на Габриела Иванова VI „в“ клас
 • Второ място на Радостина Захариева от V „в“ клас
 • Трето място на Нарин Азизова от VI „г“ клас

ПРИСЪЖДА В ТРЕТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА:

 • Първо място на Симона Валентинова от X „б“ клас
 • Второ място на Павел Василев от X „в“ клас
 • Трето място на Михаела Райкова от X „в“ клас

Заради Вас, деца и подрастващи, гордост е да се наречеш „БЪЛГАРИН“! Заради Вас, учители-будители, чест е да се учи в това училище, което възпитава народното самосъзнание у нас!

Сърдечно Ви благодарим! На всеки взел участие, на всеки положил труд, проявил разбиране, подкрепил! Резултатите са положителни! Нека няма посърнали лица и свити сърца в края на нашето награждаване! Всеки един от Вас може да се нарече „достоен българин“ и по-голяма награда от това никой не може да връчи.

Ученически съвет при СУЕЕ – Русе

 Дата на публикацията: 08 Ноември 2022 Автор: СУЕЕ