17Юли2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
В навечерието на Деня на народните будители ученици от СУЕЕ с призови места от национален конкурс Водеща

В навечерието на Деня на народните будители ученици от СУЕЕ с призови места от национален конкурс

Тази година се проведе XV издание на Националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“, чийто организатор е ОбДЦКИ – Русе. Интересът към предложените теми беше голям – в творческата надпревара взеха участие 131 млади автори и 4 журналистически екипа със 150 творби. Жури с председател Нели Пигулева и членове Пламен Абаджиев и Красимир Манев бе ангажирано с нелеката задача да определи най-добрите.

В навечерието на Деня на народните будители бяха връчени наградите на победителите в конкурса. И тази година учениците на СУЕЕ се представиха достойно, като се класираха в челните тройки – Дария Веселинова от XIА клас зае III място в раздел „Литературно творчество“ с разказа си на тема „Само свободните души пеят“, а Ния Дукатска от XIГ клас беше отличена също с трета награда, но в раздел „Журналистика“ – за журналистическото си есе по мисъл на Стоян Михайловски („Целта на нашия живот е не да добруваме, а да добротворстваме”).

Поздравяваме момичетата за успеха им и им пожелаваме да продължават да откриват смисъл в творческото писане, да опитомяват думите, да се вглеждат в кризите и конфликтите на времето, в тъгите и радостите на човека, да градят алтернативни светове.Дата на публикацията: 31 Октомври 2022 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки