09Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Мобилност по проект “Позитивна училищна среда с иновативни учители и мотивирани ученици“ по програма Еразъм+ Водеща

Мобилност по проект “Позитивна училищна среда с иновативни учители и мотивирани ученици“ по програма Еразъм+

Госпожа Веселка Тодорова, старши учител по английски език, участва в мобилност по проект „Позитивна училищна среда с иновативни учители и мотивирани ученици“ по програма Еразъм+, КА1 от 11 до 16 април в град Флоренция, Италия. Обучителният курс „Европейско училище за всички деца“, в който тя се включи, засегна темите за приобщаващото образование, особености на учебния процес в условията на мултикултурна и интеркултурна среда, както и различни подходи при разрешаването на проблемни ситуации.

Участниците в курса, учители от Германия, Испания, Румъния, Литва и България, работеха в екип върху различни казуси и търсеха най-доброто решение, споделяйки свои методи и добри педагогически практики. Беше отделено и специално внимание на работата с различни приложения, като Padlet, Quizlet и Quizizz, които не само правят уроците по-забавни и интересни, но и спомагат за по-лесното приобщаване на различните ученици.

Организаторите на курса, Europass Teacher Academy, се бяха погрижили и за много приятна културна програма, включваща обиколка на града с екскурзовод под надслов “Флоренция-люлката на Ренесанса” и еднодневна екскурзия до близките градове Пиза и Сиена, както и други забележителности на област Тоскана.Дата на публикацията: 28 Април 2022 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки