09Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
eTwinning проект на СУЕЕ спечели наградата в категория “Най-добър eTwinning проект“, посветен на темата на 2021 “Медийна грамотност и дезинформация” Водеща

eTwinning проект на СУЕЕ спечели наградата в категория “Най-добър eTwinning проект“, посветен на темата на 2021 “Медийна грамотност и дезинформация”

На 23-ти март 2022 година се проведе Четвъртата Национална церемония за връчване на годишните eTwinning награди. Най-успешните български eTwinning проекти за 2021 година получиха своето заслужено признание в 11 категории, които обхващат различни възрастови групи, образователни етапи и тематична насоченост.

Проектът „On the spot”, който XIв клас и г-жа Биляна Илиева интегрираха в часовете си по английски език през учебната 2020-2021 година спечели приза в категория „Най-добър eTwinning проект“, посветен на темата на 2021 „Медийна грамотност и дезинформация“.

Партньори на СУЕЕ в този проект бяха две испански и две италиански училища. Техните учители са уверени, че след края на съвместната им работа, учениците все по-често ще си задават въпроса: „Дали всичко, което виждаме, четем и чуваме в съвременния огромен поток от информация в традиционните и електронните медии, в социалните мрежи е истина?“.

Повишаване на медийната грамотност и развиване на критическо мислене бяха в основата на замисъла на проекта. Наред с това учениците усъвършенстваха дигиталните и езикови си умения, уменията си за работа в екип със свои връстници от други страни и придобиха самочувствие на граждани на Европа. Учителите им също имаха удоволствието да общуват, да обменят добри практики, нови идеи, ИКТ инструменти, които използват в своята ежедневна работа.Дата на публикацията: 25 Март 2022 Автор: СУЕЕ