09Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СУ за европейски езици празнува Международния ден на учителите по френски език - 25 ноември  Водеща

СУ за европейски езици празнува Международния ден на учителите по френски език - 25 ноември

Двадесет и пети ноември е Международният ден на учителите по френски език. По този случай в рамките на няколко дена бяха организирани конкурси за ученици и учители и ателиета за учители, инициирани от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България, заедно с партньорите и в лицето на Френския институт в България, Бюрото на Международната организация на франкофонията за Централна и Източна Европа, СУ „Свети Климент Охридски” и с подкрепата на МОН.

Г-жа Ива Стойнова взе участие в конкурса за методическа разработка на урок.

Г-жа Детелина Иванова и г-жа Силвия Мирчева участваха в кръглата маса на тема „Да преподаваме френски днес и утре в България - да мислим за бъдещето”, както и в обучителните ателиета за учителите по френски език. На  виртуалната кръгла маса бяха обсъдени новите реалности на обучението в дигитална среда, проблемите, свързани с тях и начините да бъдат решени, а също и предимствата, които те дават.

Четвъртокласниците от 4 клас също отбелязаха този ден с оригинално „намигване”. Те създадоха презентация „Мерси, учителю!” с техни рисунки и карикатури, в които прозират  чувство за хумор, креативност и  познания по езика. Дата на публикацията: 30 Ноември 2021 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки