25Май2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Средно училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ” получи Национален и Европейски знак за качество за eTwinning проекта “On the Spot” Водеща

Средно училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ” получи Национален и Европейски знак за качество за eTwinning проекта “On the Spot”

Дали всичко, което виждаме, четем и чуваме в съвременния огромен поток от информация в традиционните и електронните медии, в социалните мрежи, е истина? Това е въпросът, който учениците от настоящия 12в. клас и учениците от други две европейски страни – Испания и Италия, ще си задават по-често след края на eTwinning проекта "On the spot".

Повишаване на медийната грамотност и развиване на критическо мислене са в основата на замисъла на проекта. Наред с това учениците усъвършенстваха дигиталните и езиковите си умения, уменията си за работа в екип (и особено в международен екип) и придобиха самочувствие на граждани на Европа. Учителите също имаха удоволствието да общуват, да обменят добри практики, нови идеи, ИКТ инструменти, които използват в своята ежедневна работа.

Сред крайните продукти по проекта, по които връстниците работиха съвместно, са: лого на проекта, Google презентации за традициите и културата на партньорите, интерактивна карта на партньорите, анкети, инфографики, игра с правила за разпознаване на фалшиви новини, електронен вестник с „фалшиви добри“ новини, които учениците сами написаха на английски език.Дата на публикацията: 29 Октомври 2021 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки