01Октомври2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Европейски ден на езиците в СУ за европейски езици Водеща

Европейски ден на езиците в СУ за европейски езици

Тази година учениците в СУЕЕ отбелязват Европейския ден на езиците с голям брой събития, повечето от които дигитални, поради епидемиологичната обстановка в България. Те се включиха в инициативи на Европейския център за модерни езици към Съвета на Европа. Гимназистите създадоха дигитални постери на тема „Какво не зная за чуждите езици?“. Отправиха поздрав „Честит рожден ден“ до своите връстници в Европа на различни езици по случай 20 годишнината от празнуването на Европейския ден на езиците.

На 24 септември се проведе състезание на тема „С какво свързвам езика, който изучавам?“ между пет отбора, съставени от ученици, които изучават различни чужди езици и са от различен етап на обучение – начален, прогимназиален и гимназиален.

Осмокласниците, които сега започват изучаването на френски, испански, руски и немски език, направиха табла и „нарисуваха“ своята представа за езика, който им предстои да усвоят.

Бъдещите зрелостници посетиха малките ученици от начален етап и им разказаха за празника, като ги научиха на няколко популярни поздрава на други езици, които те не изучават и им подариха картички, изработени от тях.

Всички емоции от празника са събрани в това видео.Дата на публикацията: 26 Септември 2021 Автор: СУЕЕ