04Февруари2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Ученици от СОУЕЕ сред най-добрите в България в състезанието Europa Secura

Ученици от СОУЕЕ се наредиха сред най-добрите в България в провеждащия се в момента конкурс Europa Secura. Съревнованието е насочено към темите за межународна сигурност както и ролята на НАТО и ЕС при разрешаването на световни конфликти. В състезанието, което се състои от три етапа, се включиха 6 ученици от гимназията: Даниела Василева (10а кл.), Деница Марчевска (11б кл.), Теодор Тодоров (10г кл.), Христина Василева (11г кл.), Цветомила Попова (11б кл.) и Яница Янакиева (10б кл.).

След подбор чрез онлайн тест до втори кръг бяха допуснати 19 ученици от цялата страна, сред които се наредиха и шестте участници от СОУЕЕ. В този кръг на състезанието учениците трябваше да напишат есе, в което да изразят критична и ясна позиция по реални проблеми в международната политика. От 7-те ученици, които  впчеталиха журито с есетата си и бяха подбрани за участие в следващия кръг на състезанието, двама са от СОУЕЕ – Даниела Василева и Теодор Тодоров.

След провеждане на телефонно интервю, от седемте кандидати ще бъдат подбрани трима, които да представят България на международния кръг на състезанието, който ще се проведе в Прага в края на м. август.Дата на публикацията: 05 Юли 2012 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки