04Декември2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици от всички френски гимназиални класове на СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ участваха в конкурс за есе на френски език на тема „"Работата отдалечава от нас три големи злини: отегчението, порока и алчността" (Волтер) Водеща

Ученици от всички френски гимназиални класове на СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ участваха в конкурс за есе на френски език на тема „"Работата отдалечава от нас три големи злини: отегчението, порока и алчността" (Волтер)

Конкурсът еорганизиран от Русенския университет и Университетската агенция на франкофонията в България

Надпреварата беше оспорвана, всички представени есета бяха на високо ниво, а учениците от нашето училище достойно се класираха редом с ученици от други езикови гимназии в България.

Резултатите от конкурса бяха официално обявени на 12.V.2021 г. от зам.-ректора на Русенския университет доц. Десислава Атанасова, която връчи на лауреатите сертификати и награди.

От русенските участници има ученици, които за трети пореден път са част от авторите на есета като Ростислава Русева, 12 „г“ клас.

Александра Георгиева и Мартин Станчев, 12 „г“ клас, бележат второ участие, а изненадата в това издание е Бетина Джарнавлиева, 12 „г“ клас.

Най-много са есеистите от 12 клас.

Интерес към конкурса са проявили и деветокласници, които обогатяват палитрата на разработената тема, като Десислав Николов и Ния Дукатска, 9 „г“ клас.

А 10 „г“ клас бе представен от София Петрова.

Тези постижения са повод да се отчете и приносът на ръководството на училището за развиване на франкофонията, и на учителките по френски език Силвия Мирчева и Детелина Иванова.

Поздравления за  ентусиазма и за успехите!Дата на публикацията: 14 Май 2021 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки