01Август2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ“ участва в състезанието Spelling Bee 2020 Водеща

СУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ“ участва в състезанието Spelling Bee 2020

 

СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Максим Светославов от 6б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 24.02.2020 г. в СУЕЕ – Русе. Максим спелува правилно думата caution и победи Моника Димова от 5б, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе в края на м. март, 2020 г. в Разград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 25 април 2020 г. в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee – пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на http://www.spellingbee.bg/ и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.Дата на публикацията: 26 Февруари 2020 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици