02Август2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Европейски ден на езиците 2019 в СУ за европейски езици Водеща

Европейски ден на езиците 2019 в СУ за европейски езици

 

На 26 септември СУ за европейски езици отбеляза Европейския ден на езиците. Можете да разгърнете дигиталния „Наръчник на тайния агент с езикови предизвикателства“, публикуван на страницата на Европейския ден на езиците, който учениците от СУЕЕ използваха, за да проверят своите езикови знания и умения.

Учениците от 5д клас с класен ръководител Алла Димитрова се забавляваха като превеждаха думи от български на английски и руски. Играха игри и най-много се впечатлиха от руските скоропоговорки.

11б клас сътвориха история на немски език с неочакван край по зададено начало. Всеки ученик имаше право на едно или две изречения, след това историята се продължаваше от следващия участник. Всички искрено се забавляваха.

В 5в клас си говориха за учтивите думи и изрази в немския език. Децата разиграха различни диалози и се забавляваха УЧТИВО. 10а и 11а класове сравняваха значението на думите в различни езици и решаваха езикови тестове.

Франкофоните също се включиха в Европейския ден на езиците.

3г клас отбелязаха празника под формата на състезание „Нарисувай ми думата”. Учениците се състезаваха кой най-бързо ще изобрази дадена дума, написана на френски език.

5г клас се забавляваха под формата на игра „ На дървото или не”. Всеки ученик  получи етикет с думи на френски от различни тематични ядра и трябваше да ги постави „на дървото” или извън него, в зависимост от значението на думата.

6г клас играха „Езиците са очите на Европа”. Учениците трябваше да намират думи ,които са влезли в българския език от френски и трайно са останали в него.Дата на публикацията: 01 Октомври 2019 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици